Què llegim aquest mes?

El llibre que hem comentat aquest mes de gener ha estat Crim i càstig de Fiódor Dostoievski. L’any passat els membres del Club de lectura vam decidir que volíem llegir un clàssic. En una de les sessions d’aquella primera edició del Club de lectura vam tenir la sort de comentar Mentira amb el seu autor, l’Enrique de Hériz, i en explicar-li la nostra intenció d’incorporar un clàssic per a la següent edició del Club, ell ens va suggerir que l’obra de Dostoievski podria ser una bona opció.

En aquesta segona edició del Club de lectura vam reservar-nos la sessió de després de les festes de Nadal per tal de poder acabar la lectura de les més de 700 pàgines del llibre.

I l’obra ha complert amb totes les expectatives. El fet d’elegir una bona traducció, i que aquesta no fos massa antiga, ens va dur a un primer debat. Vam comentar molts aspectes del llibre, però on hi va haver més discrepància va ser sobre si realment Raskólnikov, el protagonista, patia alguna mena de bogeria, o si per contra, estava entenimentat i era responsable dels seus actes. Altres qüestions com si l’epíleg era realment necessari o per què es va suïcidar en Svidrigáilov, un dels personatges secundaris, ens van provocar diverses teories, totes molt interessants, que van enriquir el debat.

Tots vam estar d’acord en que Crim i càstig és una gran obra, una novel.la que no decep i que atrapa des de les primeres línies amb una trama que es mou entre diversos gèneres literaris, des del policíac a l’assaig que planteja dubtes ètics i filosòfics, passant per un realisme que dibuixa a la perfecció la misèria i les dures condicions d’uns personatges, perfectament perfilats, que habiten en una ciutat que Dostoievski ens desvela com Petersburg.

 crimen-y-castigo

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s