Club de lectura ESO

el noiA la cinquena sessió, del mes de març, els membres del Club de lectura de 1r d’ESO van comentar un llibre que els va agradar molt: El increible caso de Barnaby Brocket (en castellà) o El nen que no tocava de peus a terra (en català), de John Boyne, l’autor d’El nen del pijama de ratlles.

Els Brocket són uns perfectes avorrits i responsables i estan molt orgullosos de ser-ne. No poden deixar d’arrufar el nas davant tot el que sigui diferent. Però els Brocket no han tingut sort: des del moment que el seu fill Barnaby va arribar al món ha desafiat les lleis de la gravetat i sura per l’aire. Desesperat per fer contents als pares, en Barnaby s’escarrassa per tenir el peus ben posats a terra sense cap mena d’èxit! Un dia fatídic, els Brocket decideixen que ja n’hi ha prou. Ells mai no havien demanat tenir un nen anormal i volador! Aleshores, traït, sol i espantat, en Barnaby comença una aventura que el durà a fer un viatge fantàstic pel món.

Aquesta novel.la és una faula sobre la necessitat d’acceptar-se un mateix tal com és. A partir d’una divertida història d’aventures carregada de fantasia es presenta un ampli ventall de personatges que exemplifiquen la diferència (en l’aspecte físic, en el plantejament vital, en l’orientació sexual) i ens fan veure que, en el camí cap a la felicitat, val més ser fidel a un mateix que buscar l’acceptació dels altres.

el-curios-incident-del-gos-a-mitjanit_mark-haddon_libro-OMAC160I per a la següent sessió, del mes d’abril, els nois i noies del Club van elegir El curiós incident del gos a mitjanit, de Mark Haddon.

La novel.la explica com el protagonista, un noi que pateix una forma lleu d’autisme anomenat Christopher Boone, de 15 anys, troba el gos de la veïna mort i decideix investigar-ne les causes. Haurà de superar la seva animadversió a parlar amb els adults i desconeguts per aconseguir els seus objectius i a poc a poc veurà com el món dels adults dista molt del que hauria de ser ideal.

El protagonista té un gran interès per les matemàtiques i el llibre conté moltes reflexions sobre aquest tema. Els capítols, per exemple, estan ordenats amb nombres primers.

Del debat entre els companys han sorgit opinions ben diferents sobre el personatge i la història depenent de com s’entenien els diferents fets que es narren al llibre. En qualsevol cas, ha estat un debat extens i enriquidor.

En pocs anys, El curiós incident del gos a mitjanit ha esdevingut tot un clàssic.

En aquesta darrera reunió, també han acabat la lectura en veu alta d’El Lazarillo de Tormes en una versió adaptada, i han preparat la introducció a la nova lectura d’El Comte de Montecristo.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s