Què llegim aquest mes?

9788497877596Aquest mes al Club de Lectura hem llegit Memòria d’uns ulls pintats d’en Lluís Llach. Ens ha resultat un boníssim retrat de la Barcelona dels anys 20 i 30, amb una visió molt interessant dels aspectes socials i polítics de l’època, incidint de manera especial en la Guerra civil i els efectes que va causar en la vida dels protagonistes i el seu entorn familiar i social. La novel.la està explicada per en Germinal que narra, ja de gran, la seva vida i la dels seus tres grans amics (la Joana, la Mireia i, sobretot en David) i les seves famílies, al barri de la Barceloneta.  Explica els seus moments d’infantesa, la vida a la Barcelona d’aquell moment i l’evolució de l’ambient social i polític, on els protagonistes i la ciutat passen de les idees llibertàries i la proclamació de la República a la guerra i la repressió franquista que impacta en la vida de tots quatre, influint de manera molt especial en la relació d’amor i d’amistat entre en Germinal i el David.

Com a pares i mares de Sadako, ens va resultar també especialment interessant el relat que es fa de l’Escola del Mar, fundada i animada pel pedagog Pere Vergés i Farrés el 1922 amb una idea d’innovació, de renovació pedagògica constant, d’acostament a la realitat que envolta els infants, amb una visió àmplia del món. Vam pensar que reflectia molt bé els sentiments i les vivències que comporta una escola d’aquest tipus als infants i com pot determinar la seva visió del món i perspectives vitals.

Pensem doncs que es tracta d’una novel.la molt interessant sobre la història recent del nostre país ja explicada moltes vegades però que, en aquest llibre, es tracta d’una manera propera i des de l’òptica de les experiències personals d’aquells que els va torcar viure aquells moments.

Us animem a llegir-la!

 

Fotografies de l’Escola del Mar

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s