Què llegim aquest mes?

En aquesta ocasió hem fet doble sessió del Club de lectura ja que hem tingut el privilegi de poder conèixer l’autèntic protagonista de l’obra, el doctor Domingo Escudero a qui hem fet totes les preguntes que ens neguitejaven després de llegir Las defensas (també en català, Les defenses).

L’autor Gabi Martínez reconstrueix la història real del doctor Escudero, un neuròleg que va patir un brot psicòtic mentre estava treballant. Després d’un diagnòstic erroni va ser internat pels seus col.legues en un centre psiquiàtric i va rebre el tractament d’una malaltia mental. En aquell moment va començar la seva lluita per demostrat la seva veritat, que va fer que hagués d’enfrontar-se a la comunitat mèdica.LAS DEFENSAS

Per una increïble casualitat es va poder demostrar que patia una malaltia neurològica encara no descoberta, una malaltia estranya autoimmune que el protagonista havia estat investigant.

Aquesta és la trama principal de la novel.la que enllaça vivències del present i del passat per tal d’entendre el personatge, així com dels seus pares, la germana, la dona, els fills i els companys de feina. Del relat també es desprèn part de la història barcelonina dels darrers anys així com del col.lectiu mèdic.

L’autor posa de manifest les eines per lluitar contra l’enorme pressió a la que estem sotmeses les persones en el món actual, els nivells d’stress i d’insatisfacció en una història de superació d’un doctor considerat boig i que va esdevenir un metge de referència en l’especialitat.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s