Què llegim aquest mes?

Hem dedicat els mesos d’abril, maig i juny a comentar les lectures:

Crematorio, de Rafael Chirbes

9788433973764La mort de Matías Bertomeu engega els mecanismes que componen Crematori. El dolor és un mirall la imatge del qual retorna el temps que es va anar, però que porta també el revers de vides aixecades sobre foscos fonaments; la del germà de Matías, Rubén, el constructor sense escrúpols, torturat pel que considera una vella traïció familiar; Sílvia, la filla de Rubén, benpensant restauradora casada amb l’altiu Juan Mullor, el catedràtic que prepara la biografia de Federico Brouard, vell amic dels Bertomeu, un escriptor alcohòlic que viu el fracàs dels seus últims dies; Ramon Collado, l’home que va fer els treballs bruts del constructor, incapaç d’aixecar la seva pròpia empresa i sotmès als capritxos d’una amant sense escrúpols; Traian, el mafiós rus, vell soci de Rubén, Mònica, la joveníssima i ambiciosa esposa.

Cignes salvatges, de Jung Chang

71X6D9YfpALUna àvia, una mare, una filla. Al llarg d’aquesta saga tres dones lluiten per sobreviure en una Xina sotmesa a guerres, invasions i revolucions. L’àvia de l’autora va néixer el 1909, època en la qual Xina encara una societat feudal. Els seus peus van romandre embenats des de nena, i als quinze anys es va convertir en concubina d’un dels nombrosos senyors de la guerra. Seixanta-nou anys després, la seva néta va abandonar el país. Cignes salvatge relata la història d’aquests anys a través de la vida de tres sones dotades d’una força i un caràcter admirables.

Pastoral americana, de Philip Roth

9788497936101És un relat lúcid que posa en dubte els valors de la societat nord-americana. Seymour Levov és el model a seguir per tots els nois jueus de New Jersey, és un gran atleta i millor fill, i el sòlid hereu de la fàbrica de guants que el seu pare va aixecar del no-res. Seymour ha depassar la meitat del segle XX sense conflictes que puguin espatllar la vida plaent que comparteix amb la seva dona Dawn, ex Miss New Jersey, i amb la seva filla Meredith. No obstant això, precisament ara, tot el que li envolta s’esfondrà estrepitosament.

Acabarem el curs amb la reunió del mes de juliol que dedicarem a la lectura dels clàssics  Antígona, de Sòfocles i Macbeth, de William Shakespeare.

   descarga (1)      9788491050421

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s