Què llegim aquest mes?

Al Club de lectura dels pares hem llegit Al cor dels homes, de Nickolas Butler. A l’estiu de 1962, Nelson, un noi de tretze anys, és el corneta d’un campament d’escoltes. Les seves medalles, la seva habilitat per encendre el foc i el zel amb el qual exerceix les seves tasques no són la millor manera de guanyar-se amics. Només en Jonathan, el noi més popular del campament, li presta una mica d’atenció: és l’únic que se’n recorda del seu aniversari i l’únic que el defensa dels abusadors. En Jonathan i el Nelson no ho saben encara però en la seva infància forjaran una amistat que resistirà el pas del temps i que els ajudarà a suportar els cops que la vida té reservats per a ells. Tres generacions d’homes s’enfronten a les seves debilitats en aquest territori, no sempre ben delimitat, que separa l’heroic del covard, el bé del mal, la fidelitat de la traïció. Tot plegat és un relat sobre les dificultats i les recompenses de les grans amistats.

Precisament el tipus d’amistat va ser un dels punts més discutits entre els integrants del Club ja que potser les diferències culturals entre el nostre món i el de l’Amèrica profunda, que és per on transita la història, fan que no partim dels mateixos codis.

En definitiva aquesta és una novel.la sobre la construcció de la masculinitat  a través de tres generacions: un campament de boy scouts l’estiu de 1962, el mateix campament 30 anys després, quan els protagonistes han passat d’adolescents a adults i s’han convertit en “responsables” pares de família, i l’any 2019, quan els seus fills, la tercera generació d’adolescents, arriba al mateix campament.

Tres generacions i tres maneres d’entendre la vida. Una mirada tendra i profunda sobre el pas de la infantesa a l’edat adulta.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s